top of page

VEJLEDNING

TIL ET GODT FORLØB

Efter fotograferingen betales det aftale beløb inden for senest en uge.

Ved større fotoopgaver

Jeg udvælger og redigerer billederne, og I får et link, hvor billederne kan downloades i høj opløsning.

Ved mindre opgaver

Jeg laver en kort redigering af billederne, og uploader dem til min hjemmeside (de kan kun ses med  et kodeord).

Her kan I udvælge dem, som I ønsker. Når I har gjort det, redigerer jeg billederne færdigt. I får et link, hvor de kan downloades i høj opløsning.

Vi starter med at gennemgå, hvad der skal ske. Hvis I har fået nye ønsker eller idéer, justerer vi i forhold til det. Det kan også være, at vi skal finde et andet sted at fotografere, hvis f.eks. vejret driller lidt.

Jeg gør mit bedste for at vejlede jer undervejs, så fotograferingen forhåbentlig bliver en god og sjov oplevelse.

Inden fotograferingen drøfter vi formålet med billederne samt den stil og det udtryk, som I gerne vil have. Vi snakker også om mere praktiske ting, f.eks. hvem, hvornår og hvad der skal fotograferes.

 

Når vi har fundet frem til et godt setup, kan vi aftale en fast "alt-inklusiv-pris", så I undgår uforudsete udgifter.

Jeg har lavet en liste med gode råd til jer længere nede på denne side til inspiration, og jeg vil selvfølgelig også vejlede jer grundigt undervejs,

FORBEREDELSEN

PÅ DAGEN

BAGEFTER

Gode Råd

Det er en god idé, hvis man selv gør sig tanker om, hvordan man gerne vil have, at billederne skal se ud. Det gør billedet mere personligt, og man opnår lettere lige præcis det udtryk, man har ønsket sig.

 

Jeg har lavet en lille samling af tips & tricks, der er værd at overveje inden fotograferingen, så billederne bliver ekstra gode :-) 

 

Baggrund & sted (location)

 • Hvilken baggrund vil I gerne have? Skov, strand, ren hvid/grå/sort - eller er det vigtigere med en bygning? (privaten, kirken, arbejdet, seværdighed mm.). Hvis I gerne vil fotograferes udenfor, er det en god idé at have en plan B i tilfælde af dårligt vejr.

Diverse:

 • I behøver ikke være bekymret over små sår/urenheder osv. i huden - det kan jeg let fjerne under redigeringen.

 • Under fotograferingen må I gerne tænke på, om der er hår, der er fløjet foran ansigtet (især øjnene). De må meget gerne fjernes.

Opstilling:

 • Der er en god idé at søge på nettet efter positurer, man godt kan lide. Google har naturligvis en kæmpe samling af fotos, og ved at søge på eksempelvis "poses for weddings" kommer der mange flotte og romantiske idéer - dem kan I se lige her

 • Et andet rigtig godt sted at blive inspireret af flotte fotografier, er på Pinterest. Her er der eksempelvis nogen hyggelige familiefotos.

Redigering:

 • Farver - sort/hvid  - sepia ?

 • Naturligt behandling af f.eks. hud eller et mere ´magasinagtigt´look?

 

Tøj / påklædning:

 • Det er i de fleste tilfælde godt at undgå meget spraglet tøj og meget farverigt tøj (især lysegul og beige).

 • Hvis der skal fotograferes med forskellige baggrunde, kan det også være en god idé at medbringe flere sæt tøj.

 • Hvis I er flere, der skal være med på samme billede, er det også en rigtig god idé at koordinere tøjet - det ser bare bedre ud :-)

Udstyr:

 • Tænk gerne over hvilket udstyr, det kunne give mening at have med. F.eks. barnets yndlingsbamse eller noget der repræsenterer det brand, som du / din virksomhed står for.

 • Sæbebobler er et sikkert hit hos børn, og skaber ofte sjove billeder.

Udtryk:

 • Et fotografi kan se ud på mange måder. Det er derfor en god idé at kigge på billeder, inden vi mødes, så vi kan ramme det udtryk, som I godt kan lide. Nogen kan bedst lide farver, andre er mere til sort/hvid, mens andre foretrækker "vintage" (søg f.eks. på ´different wedding photography styles´).

bottom of page